London - Paris Trip

Assalamualaikum

Selalunya, i jarang fly sebab i takde kawan nak temankan in short trip macam my my hubby and friends. But sekali sekala, kena lah jugak pergi kan :)

So, kalau i yang pergi, akan lama sikit lah journey nya sebab i nak make sure yang ikut i tu rasa worth it because mahal tu bayar tiket kapal terbang! My SIL and biras followed me this time, i pun bawak my daughter sekali. Kita orang ke London dulu then baru ke Paris.

I choose to stay at Holiday Villa London sebab hotel ni belong to Malaysian and location dia superb. Dekat dgn Malaysia hall, tube station, tempat beli souvenir, tempat makan yg halal, hyde park and u can even walk to Marble Arch kalau rajin. Agak jauh jugak lah!



I lupa lah nama bridge tu apa, selalu ingat yg tu london bridge

Kita orang amik bus tour yg dua tingkat tu for 2 days.


London Eye!

Trafalgar Square

Street Art

Hard Rock Cafe London

Tower Bridge Area
Halal food dekat kedai arab, area our hotel, lupa nama kedai tu



Yang ini nasi ayam Malaysia Hall ye :)


So, since pergi ke London, i pun ambik pre order harrods items jugak. For the rest, i beli dekat Paris


Some of hasil tangkapan dekat harrods.


Beg dah beranak pinak, semua tu baru order harrods, ni on the way to Paris dari London.


Dalam keretapi, guna train Euro Star. My daughter and SIL


Me and my Daughter

Yeah, Paris here we are. Saja je nak guna this pic instead of real pic of Eiffel Tower.


So bermula episod bershopping :) enjoyable moment, walaupun beg orang hehehe..

My favorites place for shopping semestinya galaries lafayatte & printemps, senang semua brand ada dekat situ, plus at both place ada tempat for tax refund, senang claim tax refund siap, takde lah bersusah payah dekat airport nanti. Lagi pun hotel yg i duduk tu, right at the back of both mall. Senang nak angkut barang, after habis shopping terus hantar barang dekat hotel.

Printemps

Galeries Lafayatte

Madness start :)

Me at LV butik







Dekat paris pun kita orang amik bus tour yg dua tingkat tu.


LV butik @ Champs Elysees, lalu je tak masuk pun this time.




Dekat Paris, kita orang just spent 2 hari sahaja, so banyak tempat tak sempat pergi. One day memang spent untuk beli bag and one day je untuk jalan2. So, nanti berjumpa di next entry ya! Insya allah.

Bye bye Paris!


Jemput cuci mata ye, ni barang barang yang nak di sorting out selepas sampai KL.




3 comments:

  1. galeries lafayatte.... wowww...
    sis, boleh I join you next time... tengah mencari rakan untuk ke sana lg ni... ;)

    ReplyDelete
  2. Paris stay di hotel mana ya.

    ReplyDelete